Heggedal og Blakstad skolekorps
Heggedal og Blakstad skolekorps
 • OM OSS    • MEDLEMSSIDER    • AKTUELT    • SPILLE I KORPS?    • KONTAKT    • KONSERTER    • VÅRENS STORE LOPPEMARKED      • FORSIDE  

 

 

   AKTUELT
    - Distriktmesterskap 2017
    - Jubileumsbok
    - Jubileumskonsert
    - Velkommen til jubileumskonsert
    - Konsert på Vardåsen
    - Nyttårskonsert 2016
    - Juleavslutning 2015
    - Underholdningskampen 2015
    - Showkonsert i Asker kulturhus
    - Høyt henger vi!
    - Bli med å lage jubileumskorps!
    - Kulturdagene i Heggedal 2015
    - Utekonsert på historisk grunn
    - Åpen kveld på Gjellum 20.05.15
    - 17. mai 2015
    - Jubileumsfestival i Asker sentrum 3. mai
    - Du vet det er loppemarked...
    - Bowling for aspiranter og juniorer
    - Nyttårskonsert 2015
    - Juleavslutning på Gjellum
    - Kaffebaren er åpen!
    - Høstkonserten 2014
    - Klatrepark
    - Nye aspiranter og sommeravslutning
    - Kulturdagene i Heggedal 2014
    - 17. mai 2014
    - Oppmarsj i Kulturuken 2014
    - Endelig ut og marsjere!
    - Marsjsesongen er i gang!
    - Rekrutteringskonsertene 2014
    - Bowling og klatring
    - Tamburkurs
    - Full seier til korpset!
    - Fanfarekorps på ball
    - Mesterskapsseminar
    - Nyttårskonserten 2014
    - Juleavslutning 18. desember 2013
    - Tildeling fra Askerfondet
    - Julespillinger 2013
    - Våre musikanter i Asker Musikkorps
    - Fra filmkonsert til årnt`li kino!
    - Filmkonsert lørdag 26. oktober 2013
    - Tur til Oslo sommerpark med hele korpset
    - Hovedkorpset går til filmen!
    - Nye aspiranter
    - Kulturdagene i Heggedal 2013
    - 17. mai 2013
    - Dagen før Dagen før Dagen!
    - Årets første utespilling
    - Musikk er ikke støy!
    - Rekrutteringskonserten 2013
    - Kulturuken 2013 - ut å marsjere!
    - Sosial happening!
    - Slagverkseminar
    - Julekonsert
    - Julegrantenninger 2012
    - Halloween!
    - Showkonsert 28. oktober 2012
    - Flerbrukshall på Heggedal skole
    - Sommeravslutningen 20. juni 2012
    - Kulturdagene i Heggedal
    - Rapport fra nasjonaldagen
    - Oppmarsj i Asker sentrum
    - Rekrutteringskonserten 2012
    - Marsjsesongen er her!
    - Aspirant- og Juniorkonsert februar 2012
    - AM seminaret februar 2012
    - Juleavslutning 2011
    - Jubileumskonserten 2011
    - Julegrantenninger
    - Aspirant- og juniorkonsert på Gjellum
    - Loppemarked 15 og 16/10 2011
    - Åpning av ballbinge
    - Pangstart på høstens øvelser!
    - Ekstraordinært årsmøte
    - Sommertur til Bornholm
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 452 038

 

 

 

Juleavslutning på Gjellum
 
 
 
 
 
 

 

Så er tiden kommet, det stunder mot jul og vi avslutter sesongen med musikk, gløgg og “noe attåt”!

Høsten 2014 startet med det tradisjonelle oppstartseminaret for HK og juniorer. I år reiste vi til Gavelstad i Vestfold. Det var et nytt sted for korpset, de siste årene har vi vært på Aarholt tunet i Vestfold, i Kragerø og på Hornsjø høyfjellshotell. En treffsikker kommentar fra bakerste rad i en av bussene sa sitt ved ankomst fredag ettermiddag: “hva, er vi her allerede, bussturen er alt for kort!”. Vi tar selvfølgelig konsekvensen av det, høsten 2015 reiser vi til Sommarvik camping i Sverige!

Etter et ellers vellykket seminar går høsten sin faste gang med gode øvelser på onsdager før vi er klare for høstkonsert i Asker kulturhus. Innimellom rakk vi flere konfirmasjonsspillinger og en dagstur til Tryvann klatrepark. Høstkonserten var en ren musikalsk opplevelse, stort sett fri for kostymer, teater og kulisser. Julegrantenningene første søndag i advent er også en fin tradisjon og det gikk helt fint i år også. Onsdagsøvelsene er nå svært gode for alle, både musikanter, dirigenter og for oss som er styre- og foreldrevakter. Vi har det jo så fint i skinnsofaene mellom salene med kaffe og kaker, det kan ikke bli bedre!  Oppmøtet er gjennomgående bra og det er  flere og flere som kommer i god tid før øvelsen starter. Vi har gode hjelpere som setter ut stoler, notestativer og slagverkutstyr så den enkelte musikant trenger bare pakke ut instrument og noter og sette seg på stolen sin. Juniorene har det fint i festsalen, de slipper å rydde unna bord og har ingen tavler eller andre fremmede saker å ta hensyn til slik det var i klasserommene på Heggedal skole. Hovedkorpset trives også godt i salen sin, akustikken er jo uendelig mye bedre enn i gymsalen. Aspirantene hørte vi på avslutningen, de har en vist at de virkelig har stått på og øvd mye i høst, det låt utrolig bra! Og så hadde de egne solister, det var imponerende bra!

Det neste halvåret bærer preg av de faste postene vi er vant til. Vi starter med nyttårskonsert søndag 18. januar for hovedkorpset sammen med de andre skolekorpsene og Asker Musikkorps i kulturhuset. Helgen 31. januar – 1. februar er det seminar for alle. Det må vi i år ha på Hovedgården ungdomsskole. Hovedkorpset øver begge dager mens juniorene øver på lørdagen og aspirantene på søndagen. Distriktsmesterskapet for juniorer og hovedkorpset er søndag 15. mars. Hovedkorpset stiller i 2. divisjon og tar jeg ikke feil har alle musikanter og dirigent Mats ambisjoner om å gjøre det vesentlig bedre enn i 8. plassen i år. Juniorene får ingen poengplassering men har gjort seg godt bemerket de senere årene og har således mye å forsvare. Og det kommer de til å gjøre med glans, det er jeg sikker på.

Vårsesongen er ellers tradisjonell med marsjøvelser, spilling på 17. mai og kulturdagene på Hovedgården lørdag 6. juni. Det er verdt å merke seg at det blir kulturfestival 28-31. mai. Vi får se hva vi kan være med på de dagene. Men mai måned starter friskt, søndag 3. mai kommer HM Kongens gardes drillkontingent til Asker sentrum og alle skolekorpsene er invitert til å være med på moroa, sett av dagen allerede nå!

Sommerturen går til Gøteborg musikkfestival 21. – 25. juni. Dit reiser vi med hele korpset, også aspirantene. Det blir utrolig moro å reise med samtlige musikanter! Vi trenger nok noen flere voksne med på turen enn det som er vanlig, det er bare å si fra om du har lyst til å være med, det kommer til å bli en fabelaktig fin tur!

Jubileumsåret 2016 nærmer seg. Da fyller korpset 60 år og det vil bli markert på skikkelig vis. En jubileumskomite er etablert. Den trenger et medlem til, fortrinnsvis en mann for å sikre kjønnsbalansen. Har du lyst og interesse til å være med er det bare å si fra til meg. Alle 60 åringer fortjener gaver, også korpset vårt. Styret har derfor bestemt at vi skal anskaffe en fane til. Spesielt på 17. mai hvor vi har to korps i gata samtidig fortjener aspirant/juniorkorpset en skikkelig fin fane. Den blir forhåpentligvis klar allerede til 17. mai i år, vi liker gaver på forskudd!

Nå som vi julen står for døren håper jeg alle i korpset vårt, både musikanter og foreldre, får en fin og fredfull høytid. Da fortjener vi en pause fra korpsjobbingen. Det er mange som har stått på og jobbet mye og godt for og i korpset. Loppekomiteen vår kan jeg aldri få fullrost nok, de gjør en kjempejobb. Korpslederne har alltid oversikten over musikantene, både på øvelser og på oppdrag og turer, takk til dere. Arrangementskomiteen og mange flere frivillige løser små og store oppgaver som vi andre ikke alltid ser omfanget av. Takk til dere for god innsats. Våre to dyktige dirigenter Mats og Andreas står på hver onsdag og skaper gode stemninger og god musikk. Takk til dere for god innsats og gode musikalske prestasjoner på konserter og andre oppdrag. Styremedlemmer og tillitsvalgte står på hele året og er helt uvurderlige for å skape de gode rammene som gir musikalske og sosiale opplevelser for oss alle, takk til dere alle.

 

God Jul og Godt Nytt År,

 

Erik

styreleder

Bilder fra kvelden er tatt av Berit Marstein  
Utskriftsvennlig versjon