Print this page


Jubileumskonsert
x
 
 
 
 
 

Det var stor markering i Asker kulturhus søndag 23. oktober da skolekorpset feiret sitt 60-årsjubileum. Alle korpsets 80 musikanter var på scenen, og for de yngste var dette deres første opptreden. Ett av stykkene hovedkorpset fremførte var det spesialskrevne stykket Rise of the Fallen, et bestillingsverk til skolekorpsets jubileum. I andre del av konserten opptrådde korpset sammen med band og sangsolist Knut Kippersund Nesdal, kjent fra bl.a. Melodi Grand Prix. Her ble det fremført populære poplåter, så vel som kjente klassikere.Eget jubileumskorps
Det siste året har foreldre og tidligere musikanter dannet et eget jubileumskorps. Under ledelse av dirigent Richard Blichfeldt, som dirigerte skolekorpset i 1990-95, spilte også jubileumskorpset på helgens konsert. Det ble trangt om plassen på scenen i Teatersalen da konserten ble avsluttet med jubileumskorpset og alle skolekorpsets musikanter i et felles avslutningsnummer.

Bokutgivelse
I forbindelse med jubileumsåret har Heggedal og omegn Historielag utgitt en bok om skolekorpset. – Korpsets historie er historien om en klassereise, både musikalsk og økonomisk. Det gjør virkelig inntrykk å se kontrastene fra 1950-tallet til i dag. Det var et slit å skaffe inntekter til korpset når folk hadde lite penger. I dag får aspirantene undervisning av lærere med mastergrad, skriver Dag Henning Sæther, tidligere musikant og korpsfar, i jubileumsbokens forord. Heggedal og Blakstad skolekorps er ett av totalt syv skolekorps i Asker kommune. Nettopp korpsenes betydning i lokalmiljøet la ordfører Lene Conradi vekt på i sin tale på søndagens konsert. Blant andre selebre gjester var også flere av korpsets tidligere dirigenter og styreledere.