Print this page


pen kveld p Gjellum 20.05.15
x
Karen Maria Hvesser kan bake kake!
 
Karen Maria Hvesser kan bake kake!
 
 

Til høsten håper vi på mange nye aspiranter. Vi som driver med korps, enten som musikanter eller foreldre, liker veldig godt det vi holder på med. Mange av oss kunne ikke tenkt oss et liv uten, og ja, det inkluderer også de to loppemarkedene! Er det rart? Bare les videre.

Juniorkorpset gjennomførte i år rekrutteringskonserter for 1. til 4. klasse på Blakstad og Heggedal skoler mandag 11. mai, og det ble gjenomført åpen dag på Gjellum onsdag 20. mai.

Våre juniorer er veldig flinke, og veldig tøffe! De er stolte ambassadører for korpset vårt, og spiller og viser instrumentene sine foran klassekamerater og andre medelever i to fullsatte saler. Det er flott gjort.

Tusen takk, Andreas, for at du også i år gjennomførte de viktige rekrutteringskonsertene på en utrolig flott måte. Takk til Øystein og Emil Hvesser som hoppet inn som trommeslagere på hhv. Blakstad og Heggedal, samt Rolf Kristiansen og Line Lahn som stilte som sjåfører og med hjelpende hender slik at vi fikk gjennomført som planlagt.  

NMF, Norges Musikkorps Forbund, skriver følgende på sine sider:

Vi som driver med korps, vet at dette er en positiv aktivitet. Undersøkelser og forskning gjort på musikk og kultur viser at det også har en helsebringende effekt.

Tideligere president i NMF, Suzette Paasche, beskriver korps på følgende måte: «Her samles folk på tvers av kjønn og alder. I korpsene får man vokse med oppgavene, du arver ansvar, blir tillitsvalgt og lærer organisering. Alle får være med, og vi presterer i lag. Det er en god skole.» Dette er god argumentasjon for å spille i korps, men undersøkelser og forskning viser at musikk og kultur også er helsebringende.

Les mer her:

Hvorfor spille i korps - Norges Musikkorps Forbund

 

Her er linker til andre gode artikler:

Kjære korpsbevegelse. Jeg tok feil. Dere ruler. - Klikk.no, mai 2015

Ja, vi elsker korps - Budstikka, mars 2015

Korps er bedre enn sitt rykte - Aftenposten, mai 2014

Jeg var alltid god nok for korpset - Dagbladet, mai 2014

- Det er foreldrene som ikke vil - Nettavisen, mai 2013

Slett ikke mye jobb å være korps mamma! - Ditt Oslo, september 2012

  

Heggedal (Drengsrud)
Heggedal (Drengsrud)
Heggedal (Drengsrud)
Heggedal (Drengsrud)
Sondre forteller om  spille trommer
Sondre forteller om spille trommer
Blakstad
Blakstad
Blakstad
Blakstad